"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для отримання траншу МВФ треба прийняти бюджет на початку грудня - НБУ

Четвер, 1 грудня 2016, 13:21

У разі неухвалення Верховною Радою державного бюджету на 2017 рік у першій декаді грудня можливість отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду до кінця року практично нульова.

Про це повідомив журналістам заступник голови НБУ Олег Чурій, передає УНІАН.

"Поки що формально ми залишаємо в наших прогнозах отримання траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів. Але ми розуміємо, що вікно для отримання траншу дуже звужується. І дуже сильно залежить від можливості парламенту ухвалити бюджет на початку грудня", - заявив Чурій.

"Якщо бюджет не буде ухвалено у першій декаді грудня, то можливість отримання траншу до кінця року практично нульова", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з 3 по 17 листопада.

За результатами роботи місії МВФ закликав владу прийняти погоджений із програмою співробітництва держбюджет на 2017 рік.

Також місія повідомила, що українській владі потрібно більше часу для виконання поточного етапу програми співробітництва.

У вересні МВФ схвалив надання Україні траншу на 1 млрд доларів.

В оновленому меморандумі співробітництва Україна зобов'язалася перед МВФ провести земельну реформу й прийняти закон про поступове підвищення пенсійного віку громадян.

На початку жовтня Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель строком на 1 рік до 1 січня 2018 року.

Раніше Національний банк очікував надання наступного траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів до кінця поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!