НКРЕ хоче підвищити тарифи на тепло для бюджетників на 22%

Четвер, 1 грудня 2016, 12:39

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг планує підвищити тарифи на теплову енергію для бюджетних установ в середньому на 21,7% (на 240,18 грн/Гкал) - до 1345,15 грн/Гкал.

Про це йдеться в проекті постанови Нацкомісії.

Згідно з документом, тарифи на тепло для інших споживачів (крім населення) планується підвищити в середньому на 22,4% (на 224,01 грн/Гкал) - до 1224,72 грн/Гкал. У свою чергу тарифи для релігійних організацій залишаються незмінними.

"У зв'язку зі зміною ціни на природний газ, тарифів на виробництво теплової енергії на власних ТЕЦ, АЕС, когенераційних установках, електроенергію", - йдеться в обгрунтовуючій частині проекту.

Реклама:

Крім того, оприлюднено проект постанови про підвищення тарифів на послуги центрального гарячого водопостачання для всіх категорій споживачів (крім населення).

Так, тариф "Київенерго" на гаряче водопостачання для бюджетників та інших споживачів (крім населення) виросте на 20,1% - до 73,87 грн, а для релігійних організацій - на 0,3%, до 40,6 грн.

Обидва проекти постанов комісія планує розглянути на засіданні в четвер.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, підвищила роздрібні тарифи енергопостачальних компаній на електроенергію на жовтень 2016 року майже на 10%.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні і водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!