Справу Переломи та Щурікова направили до суду, їм світить до 12 років

Середа, 9 листопада 2016, 20:54

Національне антикорупційне бюро 8 листопада скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи та першого заступника голови правління заводу Миколи Щурікова.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Підозрювані ознайомились із матеріалами слідства, які разом з обвинувальним актом передано на розгляд до суду", - йдеться у повідомленні.

"Якщо провину обвинувачених буде доведено в суді, Переломі та Щурікову може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до 3 років", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Нагадаємо, досудове розслідування стосовно Переломи та Щурікова було завершено 26 жовтня.

14 липня у справі про розтрату коштів "Одеського припортового заводу" Щуріков і Перелома були затримані співробітниками НАБУ.

За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 мільйонів гривень.

1 серпня Апеляційний суд Києва відпустив з-під варти Сергія Перелому.

Термін затримання Щурикова сплив 17 липня, його звільнили.

12 вересня Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро про відсторонення Щурікова з посади першого заступника директора Одеського припортового заводу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: