"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврооблігації України стрімко дешевшають через перемогу Трампа

Середа, 9 листопада 2016, 12:07

Єврооблігації України в середу вранці стрімко втрачають вартість на повідомленні про перемогу в президентських перегонах в США республіканця Дональда Трампа.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

За даними агентства, в негативній динаміці лідирують суверенні єврооблігації з погашенням у вересні 2023 року: їх вартість до 10:50 кв впала на 2,65 процентних пункту - до 95,35% номіналу, прибутковість зросла на 53,1 базисних пункту - до 8,666% річних.

Слідом за зазначеними євробондами активно дешевшають єврооблігації Україна-26 і Україна-27, котирування яких впали на 2,6 п. п. - 93% і 93,25% номіналу відповідно, а також євробонди Україна-22 і Україна-25, що подешевшали на 2,5 п. п. - до 95,95% і 94% номіналу відповідно. Прибутковість всіх цінних паперів перевищила 8,6% річних.

Реклама:

"На відміну від Хіларі Клінтон, чия політика виглядала б більш передбачуваною, у політики Трампа є багато незрозумілого і суперечливого. При цьому така невизначеність (щодо політики Трампа), швидше за все, буде залишатися до інавгурації новообраного президента", - сказав керівник аналітичного відділу інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Олександр Паращій.

Схожих оцінок дотримуються і аналітики Sberbank Investment Research.

"Фінансовим ринкам знадобиться якийсь час для осмислення наслідків зробленого Америкою вибору. Це різко підвищує невизначеність навколо подальшого розвитку подій", - сказали експерти в ранковому коментарі.

Аналітики інвестбанку Merrill Lynch вважають таку різку реакцію єврооблігацій України очікуваною, оскільки раніше цінні папери виглядали переоціненими на тлі інших високоризикових суверенів.

Крім того, занепокоєння викликають побоювання щодо ймовірного ослаблення уваги США до України.

Нагадаємо, європейські індекси також відреагували падінням на перемогу Трампа.

Як повідомлялося, в США результат виборів призвів до обвалу курсу долару та мексиканського песо, а також до змін на сировинних ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: