"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори тікають з ризикованих активів через перемогу Трампа

Середа, 9 листопада 2016, 10:45

Перспектива перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США викликала масштабні потрясіння на ринках; інвестори розпродають акції, валюти країн, що розвиваються і йдуть в захисні активи - золото, держоблігації і ієну.

Про це пише "Інтерфакс".

Перемога кандидата-республіканця створює високий ступінь невизначеності, інвестори очікують зростання волатильності на ринках і нових потрясінь.

Через зростаючу нестабільність тепер може виявитися під питанням підвищення процентних ставок американського ЦБ в грудні.

Реклама:

Подальша політична лінія Федерального резерву також може змінитися, якщо в 2018 році Трамп змінить керівника американського ЦБ.

Щодо котирувань, ймовірність підвищення ставки в грудні знизилася в середу з 80% до 50%, пише Financial Times.

У той же час на тлі зростаючої турбулентності європейський і японський ЦБ, навпаки, змушені будуть пом'якшувати свою монетарну політику.

"Ринок виявився явно не готовий до перемоги Трампа, - сказав агентству Bloomberg аналітик банку Julius Baer Марк Меттьюз. - Як і у випадку з Brexit, опитування і ставки букмекерів вказували на те, що такого не може бути".

Зниження мексиканського песо, яке стало індикатором шансів Трампа на перемогу через нападки кандидата на мігрантів і загроз обмежити вільну торгівлю, стало в середу рекордним за останні 20 років - 13%.

Це падіння стало також найбільш наочною ілюстрацією страхів, що охопили інвесторів.

Курс ієни виріс майже на 3% до долара США.

Долар знижується до швейцарського франка, нафта Brent дешевшає на 2% і коштує трохи більше 45 дол. за барель.

Ф'ючерси на S & P 500 падають на 4,2%.

Японський Nikkei 225 втрачає 5,4%. Якщо S & P 500 знизиться на той же відсоток, як показують ф'ючерси, то це стане найбільшим його зниженням з часів кризи в єврозоні.

У той же час через втечу інвесторів в захисні активи зросли в ціні американські Treasuries, а зростання їх прибутковості стало рекордним з моменту голосування по Brexit.

Ф'ючерси на золото подорожчали на 3,75% до 1322,90 дол за унцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!