НБУ хоче впровадити технологію банківських послуг через BankID в 2018 році

Вівторок, 8 листопада 2016, 16:55

Нацбанк України приступив до проекту з надання банківських послуг з застосуванням Єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID, який має намір завершити до 2018 року.

Про це повідомив керівник проектів та програм управління стратегії реформування банківського сектора НБУ Валерій Майборода на прес-конференції в НБУ, пише УНІАН.

"Перший етап проекту офіційно вважається закритим Нацбанком. Вчора в цьому залі на засіданні комітету з управління змінами було прийнято таке рішення затверджено початок впровадження другого етапу", - сказав представник НБУ.

За його словами, вже зараз до системи НБУ BankID підключилися шість банків - "ОТП Банк", "Укрсиббанк", "UniCredit Bank", "Схід", "Радабанк", "Альфа-Банк", а також Міністерство юстиції України та Єдиний державний портал адміністративних послуг iGov.

Реклама:

Клієнти цих банків вже зараз можуть отримувати державні послуги дистанційно з застосуванням BankID.

Чиновник зазначив, що система віддаленої ідентифікації "Приватбанку" буде функціонувати паралельно із системою НБУ, однак Нацбанк розраховує, що надалі до його системі підключаться всі банки.

Згідно з презентацією НБУ, приставленою в ході прес-конференції, завершення поточного етапу - з надання банківських послуг з застосуванням BankID – регулятор має намір завершити до 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!