Завод Григоришина виграв тендер "Укртрансгазу" на 1,3 мільярда гривень

Вівторок, 8 листопада 2016, 13:51

Філія "УМГ "Черкаситрансгаз" ПАТ "Укртрансгаз" 8 листопада провело аукціон по тендеру на реконструкцію компресорної станції "Задніпровська" переможцем якого стало "ПАТ Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" з пропозицією 1,31 млрд гривень.

Про це повідомляється в системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Сумське НПО з групи Костянтина Григоришина виграло торги у єдиного конкурента - київського ПАТ "Спеціалізоване монтажне управління №24".

Очікувана ціна тендеру становила 1,352 млрд гривень. В ході аукціону учасники зробили по три мінімальні кроки на зниження ціни, визначені організатором тендеру - по 13,5 млн гривень, або 1% від очікуваної ціни.

Реклама:

Сумський завод зробив стартову заявку на кілька сотих відсотка нижчу від конкурента. І у кожному з наступних трьох раундів робив трохи дешевші пропозиції. Остаточна ціна від заводу Григоришина була нижчою від стартової на 40,58 млн гривень, або рівно 3% від очікуваної ціни.

Основним акціонером київського ПАТ "Спеціалізоване монтажне управління" №24 є ТОВ "Відос". Його засновниками є Олександр Бадягаєв, а також Володимир, Людмила та Ольга Скачко.

Володимир Скачко очолює наглядову раду підприємства, а раніше очолював відділ газовидобування в державному "Укргазвидобуванні".

У тендерній документації СМУ-24 було вказано, що фірма збиралась виконати реконструкцію "Задніпровської" станції без залучення субпідрядників. Однак фірма не вказала компресор чийого виробництва вона збиралась встановити під час реконструкції станції.

Нагадаємо, 8 листопада також має відбутись аукціон по реконструкції компресорної станції "Ананьїв" газопроводу "Ананьїв-Тираспіль-Ізмаїл" очікуваною вартістю 1,41 млрд гривень.

На 10 листопада призначено аукціон по реконструкції компресорної станції "Південнобузька" вартістю 1,36 млрд гривень.

Ці тендери оголошувались у вересні, коли перший віце-премєр Степан Кубів зробив спробу вивести "Укртрансгаз" з-під контролю "Нафтогазу України" до сфери управління очолюваного ним Міністерства економічного розвитку.

Тоді голова "Укртрансгазу" Ігор Прокопів не заперечував проти такого розвитку подій. Також він тоді заявив, що основним підрядником по реконструкції компресорних станцій на очікувану суму 4,12 млрд гривень має стати держпідприємство "Зоря"-"Машпроект".

Воно підпорядковане "Укроборонопрому", а директором заводу є Костянтин Картошкін. До цього він з 2009 року очолював "Севастопольський морський завод" Петра Порошенка.

Однак зрештою Мінекономрозвитку не отримало контролю над "Укртрансгазом", а "Заря"-"Машпроект" у першому тендері на реконструкцію компресорів участі не брала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: