Комітет пропонує Раді скоротити звітність для малого бізнесу

Вівторок, 8 листопада 2016, 10:36

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому законопроект щодо скорочення звітності для суб’єктів малого бізнесу.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Законопроектом №4841 пропонується скасувати для суб’єктів, які отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, обов’язок подавати щомісячний звіт про обсяги обігу алкогольних та тютюнових виробів.

"Одночасно, з метою уникнення випадків застосування значних штрафів за неподання чи невчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пропонується не застосовувати штрафи до суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію, з дати виникнення зобов’язання щодо подання такого звіту", - повідомляє - прес-служба.

Реклама:

Як наголошується, під час обговорення законопроекту на засіданні Комітету необхідність його прийняття обгрунтовувалася тим, що суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами щомісяця подають декларацію акцизного податку з роздрібної торгівлі, якою відображають практично аналогічну звіту інформацію, тільки у вартісному відображенні.

"Це є практично дублювання інформації, що, в свою чергу, додає складності і роботі фіскальних органів, так як замість налагодження дійсно необхідних сервісів, вони опрацьовують зайву для податкового контролю інформацію", - йдеться у повідомленні.

Депутати вважають, що прийняття законопроекту дозволить покращити умови ведення бізнесу та зменшити адміністративне навантаження на малий та середній бізнес в Україні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!