Ціни на нафту зростають після падіння напередодні

Понеділок, 7 листопада 2016, 09:09

Станом на 6.50 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,94% - до 46,01 долара за барель, ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,13%, до 44,57 долара за барель.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

У той же час, на ринку домінують негативні настрої. Інвестори скептично ставляться до анонсованої угоди між країнами ОПЕК і Росії щодо обмеження видобутку нафти. Планується, що документ може бути підписаний в листопаді на майбутньому саміті країн картелю.

Однак, ціла низка моментів, як і раніше залишається неузгодженою.

Реклама:

"Досягнення домовленостей щодо деталей для кожної з країн все ще залишається складним завданням", - відзначають аналітики Barclays.

В кінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти в добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає. Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК 30 квітня в Відні.

Крім того, тиск на нафтові ціни надає зростання бурової активності в США.

Так, згідно з даними американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, за підсумками що завершився 4 листопада робочого тижня, число бурових установок в США виросло на 12 одиниць, або на 2,1%, до 569 одиниць.

Кількість нафтових бурових установок зросла на 9 одиниць, або на 2%, до 450 штук. Число газодобувних установок збільшилася на 3 одиниці, або на 2,63%, і становило 117 штук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!