Гройсман похвалився обсягами видобутку власного газу

Субота, 5 листопада 2016, 13:03

В Україні почалося зростання видобутку власного газу і до 2020 року країна може досягнути власної енергетичної незалежності.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі програми Шустер Live у п'ятницю, повідомляє прес-служба КМУ.

"Укргазвидобування. Постійне було зменшення видобутку газу. Ми за цих декілька місяців маємо плюс 47 млн кубів газу. Це небагато. Але ми маємо плюс. Ми почали йти в зростання", - зауважив Гройсман, говорячи про дії уряду щодо подолання корупції в газовій сфері.

Наступного року Україна отримає додаткових 500-700 млн кубічних метрів газу власного виробництва, повідомив він.

Реклама:

"Це означає, що щороку до 2020 року ми маємо наростити видобуток українського газу, що нам абсолютно вистачить. Коли нам вистачить газу власного видобутку, ми не будемо купувати газ за валюту у закордонних імпортерів. Ми будемо використовувати наш український газ, якого нам буде достатньо, і це буде направлене на те, щоб зміцнювати національну валюту і все робити для того, щоб економіка була стабільною", - наголосив Гройсман.

Прем’єр-міністр зауважив, що в Україні десятиріччями навмисно знищувалася нафтогазовидобувна галузь.

Він навів приклад Шебелинського газоконденсатного родовища, яке десятиріччями не отримало жодної ліцензії на видобуток газу, тоді як приватним компаніям за цей час було надано 150 ліцензій.

Гройсман зазначив, що 28 жовтня у Парижі був підписаний контракт між ПАТ "Укртрансгаз" та французькою компанією Engie, що дає їй можливість транспортувати та зберігати газ в Україні.

Тим самим, Уряд відкрив газовий ринок в Україні, дав можливість створення конкуренції і право споживачам обирати, у кого купувати газ.

Ринок буде регулювати ціну на газ та стимулювати, щоб вона була дешевшою, зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!