"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 4 листопада 2016, 21:00

5266 гривень "мінімалки" для вчителів, продовження виплат для вкладників "Михайлівського", скасування cудом підвищення тарифів на електроенергію для бізнесу і підряди на 64 мільйони гривень для заводу Порошенка - головне за 4 листопада.

Дуже важливий текст про те, як регіональні облгази зовсім не думають про такі матерії як енергоефективність, у них на думці одне - як ""нагріти руки" на споживачах. Якщо коротко, то облгази намагаються всіма можливими способами заробити на впровадженні комерційного обліку газу - замість індивідуальних лічильників почали встановлювати прибудинкові. Якщо це не зупинити, населення платитиме за газ, який не споживає.

***

Новини міністерські: Кабмін зробив подарунок вчителям. Мінімальна заробітна плата вчителя без категорії з 1 січня 2017 року становитиме 5266 гривень. Зростання майже на 2 тисячі гривень. Не так вже й багато, звичайно, але все ж краще ніж вчителів відправляти у бізнес, як це пропонує уряд деяких країн.

Реклама:

У Верховну Раду надійшов доопрацьований Кабінетом міністром проект державного бюджету на 2017 рік. Дохідна частина держбюджету становитиме 876,9 млрд гривень, що на 17% більше, ніж доходи держбюджету 2016 року (749 млрд гривень). В проекті держбюджету закладено прогноз зростання ВВП в 2017 році на рівні 3% при інфляції 8,1% і курс гривні 27,2 гривні за долар в 2017 році.

Також Кабмін в рамках реформування "Нафтогаз України" хоче до кінця листопада створити нову компанію - оператора газотранспортної системи, а саме - акціонерне товариство "Магістральні газопроводи України".

А ще міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що на сьогоднішній день Україна отримує вугілля антрацитової групи із зони АТО - це вугілля з шахт, які зареєстровані і сплачують податки на території України.

***

Трохи про перемоги: АМКУ прийняв рішення про скасування процедури закупівлі щодо днопоглиблення в порту "Південний". Хто не пам'ятає, 20 жовтня депутат Лещенко заявив, що компанія JanDeNul Україна, пов'язана з помічником нардепа від "Народного фронту" Сергія Фаермарка, виграла тендер на днопоглиблювальні роботи для порту "Південний" на 1 мільярд гривень, хоча голландська компанія VanOord Україна пропонувала ціну на 90 мільйонів менше.

А ще Окружний Адміністративний суд Києва скасував підвищення тарифів на електроенергію на 5% з 1 травня і на 10% з 1 липня для промислових споживачів.

Ще Президент Петро Порошенко підписав закон, який встановлює нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів замість діючих в розмірі 5%.

Основною метою закону є ліквідація дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку для забезпечення потреб вітчизняної металургійної промисловості.

***

Про силу протестів. У четвер, 3 листопада вкладники "Михайлівського" вийшли з вимогою повернути їм гроші. Сьогодні, Фонд гарантування вкладів фізосіб повідомив, що продовжить виплати вкладникам банку з 4 листопада по 15 грудня 2016 року включно.

***

Постійна рубрика "Жодного дня без зради": Сім'я колишнього генерального прокурора часів президентства Віктора Януковича Віктора Пшонки вивезла свій ювелірний бізнес з міста Краматорськ до Криму після анексії українського півострова Росією. Про це йдеться в розслідуванні "Золото Пшонки" програми "Схеми".

ПАТ "Завод "Ленінська кузня" Петра Порошенка 27 і 31 жовтня отримало два підряди на ремонт судів на загальну суму 64,02 млн гривень. Збіг? Не знаємо.

***

Якщо ви стартапер, почитайте колонку президента бізнес-акселератора GrowthUP Дениса Довгополого про ваші перспективи влитися у велику корпорацію - зараз вони високі як ніколи.

***

Помітили, не було жодних оновлень про задеклароване майно депутатів. Виправляємося: Депутат-хакер Дмитро Голубов (БПП) має майже 76 млн грн в біткоінах. На цьому тижні ми так багато писали про задекларовані кошти, що тепер всі депутати схожі на мішки з грошима. Ось такі, як на карикатурі:

 

На цьому все. Гарних вам вихідних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!