"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Перші пластикові дороги можуть з'явитися в Нідерландах в 2017 році

П'ятниця, 4 листопада 2016, 20:34

Перші пластикові дороги можуть з'явитися в Нідерландах до кінця 2017 року.

Це стане можливим завдяки підписаній нещодавно угоді між компаніями KWS, Wavin і Total, пише ТАСС.

Концепт пластикових доріг був розроблений KWS в 2015 році. Він передбачає можливість створення спеціальних модулів з переробленого пластику для будівництва автомобільних доріг.

Ці модулі здатні витримувати таке ж навантаження, як і асфальт, але мають масу переваг. Зокрема, завдяки малій вазі їх легко транспортувати, збирати і підтримувати в належному стані, а грунт при цьому набагато менше схильний до осідання.

Реклама:

Більш того, будучи порожніми всередині, модулі залишають місце для різних комунікацій, зокрема, кабелів, пластикових труб і дренажу для стічних вод. Важливим є і той факт, що, коли термін служби модулів добігає кінця, вони можуть бути перероблені знову.

"Спільно з Wavin і Total у нас тепер є достатньо знань, досвіду та ресурсів, щоб приступити до конкретних кроків з реалізації цього проекту. Ми очікуємо, що прототип буде готовий вже до кінця 2017 року", - зазначили винахідники пластикових доріг Ганні Кудстаал і Симон Йоррітсма.

Відомо, що перша пластикова дорога буде побудована в Нідерландах, але де саме і якою буде її протяжність, поки залишається невідомим.

"Ми дуже раді, що маємо можливість взяти участь в цьому інноваційному проекті і поділитися своїм досвідом з переробки та використання полімерів", - розповів старший віце-президент підрозділу Total з розробки та виробництва полімерів Хав'єр Бонтемпс.

"Угода відповідає нашим високим стандартам максимально використовувати вторинну переробку і тим самим знижувати негативні екологічні наслідки від нашої діяльності", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!