"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко схвалив скасування ввізного мита на металобрухт

П'ятниця, 4 листопада 2016, 19:21

Президент Петро Порошенко підписав закон, який встановлює нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів замість діючих в розмірі 5%.

Відповідна інформація міститься на сайті Верховної Ради.

Основною метою закону є ліквідація дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку для забезпечення потреб вітчизняної металургійної промисловості.

Прийняття закону повинно сприяти зниженню дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку та, як наслідок, належним чином забезпечити першочергові потреби підприємств оборонної галузі та відновлення інфраструктури.

Реклама:

"Крім того, наявність доступної сировини на внутрішньому ринку забезпечить розвиток вітчизняної металургійної промисловості, а, отже, збереження робочих місць в реальному секторі економіки, надходження додаткових податків до бюджетів всіх рівнів та залучення інвестицій в українську економіку", - йшлося у пояснювальній записці до проекту закону. 

Нагадаємо, раніше Верховна Рада збільшила на один рік мито на експорт брухту чорних металів з 10 євро за тонну до 30 євро за тонну.

21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає збільшення строком на 3 роки мита на експорт лому чорних металів з 10 до 30 євро за тонну.

Однак президент Петро Порошенко ветував цей закон.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!