Темпи відтворення лісів перевищують їх рубку – Кутовий

П'ятниця, 4 листопада 2016, 17:02

В Україні другий рік поспіль фіксується перевищення темпів відтворення лісів над їх рубкою.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, передає прес-служба відомства.

"Відновлення та розширення лісових насаджень є одним з основних пріоритетів відомства, на сьогодні ми вже вийшли на тому етапі, коли темпи висадки лісу перевищили темпи його вирубки, навіть з урахуванням махінацій "чорних" лісорубів, але це не означає, що на правопорушення останніх ми будемо закривати очі", - сказав він.

Так, у відповідному звіті Держлісагентства зазначається, що протягом 2015 року в Україні були відтворені ліси на площі, в 1,1 разу більшій за площу вирубки.

Реклама:

Що стосується поточного року, то за перше півріччя коефіцієнт відтворення лісів (співвідношення відновлених лісів до площі суцільних зрубів) становить 0,9 - за шість місяців на підприємствах Держлісагентства відтворення проведено на площі 44,9 тисяч га.

Зокрема, посаджено 32,2 тисяч га лісових культур, із яких 2,4 тисячі га нових лісів. Цей показник майже на 5 % перевищує планове завдання відтворення на цей період, що становить 30,8 тисяч га. До вищезазначеної площі відтворення лісів зараховано 12,7 тисяч га природного поновлення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!