"Укртранснафта" просить Гройсмана дозволити поставки азербайджанської нафти

П'ятниця, 4 листопада 2016, 13:50

ПАТ "Укртранснафта" звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням якомога швидше дозволити держкомпанії замінити нафту марки Urals, якої заповнений ділянку нафтопроводу "Одеса-Кременчук" на нафту марки Azeri Light.

Про це йдеться у зверненні компанії, яке є у розпорядженні "ЕП".

 

Згідно із зверненням, в.о. гендиректора компанії Андрій Пасішник вказав, що без рішення уряду компанія не зможе виконати договір про постачання азербайджанської нафти на Кременчуцький НПЗ, яка запланована вже в наступному місяці.

Реклама:
 
 

Нагадаємо, 2 листопада ПАТ "Укртранснафта" і ПАТ "Укртатнафта" (оператор Кременчуцького НПЗ) підписали протокол про наміри прокачати в найближчі три роки 4 млн т азербайджанської нафти на завод.

Нагадаємо, в липні в ході спільної з президентом України Петром Порошенком заяви президент Азербайджану Ільхам Алієв повідомив, що Азербайджан і Україна зацікавлені в реалізації проекту "Одеса-Броди" для транспортування нафти.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Як відомо, "Укртатнафта" знаходиться під контролем групи Приват олігарха Ігоря Коломойського.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!