Фонд гарантування продовжить виплати вкладникам банку "Михайлівський"

П'ятниця, 4 листопада 2016, 10:44

Фонд гарантування вкладів фізосіб продовжує виплати вкладникам банку "Михайлівський" з 4 листопада до 15 грудня 2016 року включно.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"Для отримання коштів вкладники "Банк Михайлівський" можуть звертатись до установ банків-агентів Фонду: "Альфа банк", "Банк Кредит Дніпро", "Кредобанк", "ПУМБ", "Правекс-банк", "ТАСкомбанку", залежно від місця реєстрації проживання за паспортом, вказаному вкладниками під час укладання договору банківського вкладу/рахунку.

Пізніше стало відомо, що Фонд вніс чергові доповнення до загального реєстру вкладників ПАТ "Банк Михайлівський", які мають право на отримання гарантованої суми відшкодування.

Реклама:

Реєстр доповнено інформацією про 10 626 осіб на загальну суму майже 100 млн грн. Таким чином, гарантована сума до відшкодування за цим банком збільшилась з 1,228 млрд грн (станом на 31 жовтня 2016 року) до 1,327 млрд грн.

З урахуванням сум відшкодувань, за отриманням яких вкладники не звернулись впродовж попередніх хвиль виплат, загальна сума реєстрів, що будуть направлені до банків-агентів, становитиме 136 млн грн. Кошти вкладники можуть отримати вже починаючи з 4 листопада 2016 року.

Як відомо, 3 листопада  вкладники банку "Михайлівський", який визнано неплатоспроможним, перекрили рух вулицею Хрещатик і вимагають повернути їхні гроші.

Нагадаємо, у серпні вкладники банку "Михайлівський" вже перекривали рух вулицею Хрещатик.

Також вони пікетували будівлю, де розміщено Фонд гарантування вкладів за адресою Січових стрільців 17 у Києві.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Прокуратура Києва також розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Національний банк оцінив завдані власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!