"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці взялися за КМДА через сплачені МАФами гроші

П'ятниця, 4 листопада 2016, 09:34

Державна фінансова інспекція в Києві проводить позапланову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності Печерської районної державної адміністрації за період з 1 січня 2014 року по 31 грудня 2015 року.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 24 жовтня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, КМДА у 2014-2015 роках уклала договори пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою з власниками тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення господарської діяльності у Печерському районі Києва.

"За рахунок цих коштів формувався цільовий фонд спеціального фонду бюджету міста Києва, головним розпорядником якого була Печерська районна в Києві держадміністрація", пише видання.

Реклама:

За даними правоохоронців, Печерська столична РДА використала у 2014 році 1,42 млн грн та у 2015 році 1,32 млн грн коштів вказаного цільового фонду, зокрема і на цілі, не пов’язані з благоустроєм територій, де розташовані тимчасові споруди, власники яких сплатили пайову участь у благоустрої.

На підставі заяви фізособи у листопаді 2015 року було розпочате розслідування щодо незаконного заволодіння вказаними коштами.

У жовтні цього року суд надав дозвіл на проведення ревізії Печерської районної у м. Києві держадміністрація, у ході якої працівники ДФС, зокрема, мають встановити:

- скільки коштів власники МАФів сплатили до вказаного цільового фонду у якості пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою у 2014 і 2015 рр;

- як ці кошти використовувалися і чи відповідає це вимогам законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!