OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 30 листопада 2016, 19:16

Продаж УБРР, позови до Бахматюка і Живаго від НБУ на 6 мільярдів гривень, і російська "Татнефть" відсудила у України 112 мільйонів доларів - головні новини за 30 листопада.

"Укрзалізниця" дня:

"За 5 років придбаємо та відремонтуємо 96 тисяч одиниць рухомого складу, на що інвестуємо 108 мільярдів гривень", - заявив голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

"Перші плани - 9 тисяч вантажних вагонів наступного року. З них 1070 – дефіцитні зерновози, завдяки чому збільшимо парк цього рухомого складу на 10%", - сказав голова компанії.

Реклама:

Продаж дня:

Фонд державного майна продав акції "Українського банку реконструкції та розвитку" китайському покупцеві за 82,827 мільйона гривень.

Новим власником стала китайська компанія Bohai Commodity Exchange Co., Ltd. (BOCE) – найбільша спотова товарна біржа у Китаї з річним обором в 1 трлн. дол. США. Компанія заснована у 2009 році за участі приватних китайських громадян, декількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзинь, КНР.

Відсудили дня:

Апеляційний суд Парижа залишив в силі два арбітражних рішення, які зобов'язують Україну виплатити ПАТ "Татнєфть" 112 млн доларів, а також відсотки.

Позови дня:

"Наразі у НБУ є два кейси, за якими центробанк подав позови з метою стягнення боргу за договорами поруки двох кінцевих власників збанкрутілих банків: Олега Бахматюка, власника банків "Фінансова ініціатива" та "ВіЕйБі", на суму 4,8 млрд грн. та Костянтина Жеваго, власника банку "Фінанси і кредит", на 1,5 млрд грн",- зазначив директор департаменту управління ризиками НБУ Ігора Будника.

ОПЕК дня:

Країни ОПЕК можливо досягли угоди про колективне скорочення видобутку на 1,2 млн барелів на добу, до 32,5 млн барелів на добу.

Держгарантія дня:

Кабмін надав Світовому банку державну гарантію під зобов'язання НАК "Нафтогаз України", які виникли після надання Міжнародним банком реконструкції та розвитку кредитних гарантій на суму 500 млн доларів для закупівлі природного газу.

Наші тексти дня:

"Народний фронт": як освоїти 50 мільйонів в умовах української політики.

Партія, яка переживає не найкращі часи, отримала з держбюджету понад 50 млн грн. До рук партійних функціонерів потрапили суттєві ресурси для покращення позицій організації. Чи скористаються вони цією можливістю?

Перевірки бізнесу: чого чекати від держнагляду у 2017 році.

Верховна Рада ухвалила низку актів, які передбачають зменшення кількості перевірок бізнесу контрольними органами та чітке планування таких заходів. Чи полегшать нові закони життя малого та середнього бізнесу?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!