Покупцем УБРР виступила китайська товарна біржа - Білоус

Середа, 30 листопада 2016, 14:24

Покупцем держпакета акцій "Українського банку реконструкції та розвитку" виступила китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange (BOCE).

Про це повідомив глава Фонду державного майна Ігор Білоус під час прес-конференції за підсумками що відбувся в середу аукціону, пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, BOCE є найбільшою в Китаї спотовою товарною біржею, засновниками якої виступають китайські громадяни, кілька державних компаній, а також муніципалітет провінції Тянцзині.

Біржа заснована в 2009 році. Її річний обіг становить близько 1 трлн доларів.

Реклама:

Фонд держмайна сподівається, що НБУ в найкоротші терміни надасть необхідні дозволи для входження китайського інвестора в капітал банку з метою розвитку діяльності в Україні.

Ключовою вимогою до переможця аукціону є поповнення капіталу банку на 2,5 млн грн до 120 млн грн, щоб він міг відповідати вимогам Нацбанку України.

"Ми раді прийняти участь в розвитку українського фінансового ринку шляхом об'єднання міжнародних стандартів з українськими традиціями", - прокоментував підсумки конкурсу голова правління, генеральний директор BOCE Ян Дун Шенг під час прес-конференції.

Як повідомлялося раніше, Фонд державного майна продав акції "Українського банку реконструкції та розвитку" китайському покупцеві за 82,827 мільйона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: