Ціни на нафту пішли вгору перед зустріччю ОПЕК

Середа, 30 листопада 2016, 10:04

Світові ціни на нафту в середу перейшли до зростання після падіння днем раніше майже на 4% на тлі очікувань підсумків зустрічі ОПЕК, яка відбудеться пізніше у Відні.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.46 вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшувалася на 0,70%, до 47,65 долара за барель.

Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,57%, до 45,49 долара за барель.

Реклама:

У Відні 30 листопада відбудеться офіційна зустріч ОПЕК, на якій організація може остаточно вирішити питання про обмеження свого рівня видобутку нафти.

В кінці вересня картель на неформальній зустрічі в Алжирі погодив обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти в добу, але за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає.

При цьому невизначеність, що склалася навколо того, чи зможуть країни ОПЕК досягти підсумкової угоди, зберігається.

У вівторок ЗМІ повідомили, що Іран планує "заморозити" видобуток на початку 2017 року, після того як поверне собі частку на ринку.

У той же час міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що його країна не готова йти на скорочення виробництва, пише агентство Рейтер.

На думку Зангане, в першу чергу, знизити обсяг виробництва нафти повинні країни, що збільшили його, поки Іран знаходився під міжнародними санкціями.

Зокрема, у вівторок Іран в листі ОПЕК заявив, що хоче, щоб Саудівська Аравія знизила свій рівень видобутку нафти на 1 мільйон барелів на день, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела, знайомі зі змістом листа.

Це набагато більше, ніж пропонує Ер-Ріяд, відзначили співрозмовники агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: