РФ виводить нафту марки Urals на Лондонську біржу

Четвер, 3 листопада 2016, 14:54

Російська експортна марка нафти - Urals - буде презентована 7 листопада в Лондоні в якості маркерного сорту.

Про це в інтерв'ю "Известиям" розповів перший віце-президент Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі Михайло Темниченко, пише Прайм.

У Великобританії в рамках презентації заплановано обговорення умов поставок за ф'ючерсними контрактами на нафту Urals: очікується, що поставки будуть здійснюватися на умовах Free on Board (FOB) через Приморськ (ДФО).

При механізмі FOB продавець поставляє товар в порт і веде навантаження на судно покупця, після чого витрати і ризики лягають на плечі приймаючої сторони, відзначає видання.

Реклама:

"Російська нафтова галузь буде представлена в контексті ролі країни на світовому енергетичному ринку. Також пройде презентація запуску постачання ф'ючерсного контракту на російську експортну нафту Urals на СПбМТСБ для учасників міжнародного ринку фізичної і "паперової "нафти", - розповів Темниченко і зазначив, що запуск запланований на листопад місяць.

У той же час, зауважив віце-президент біржі, запуск ф'ючерсних контрактів на інший російський експортний сорт нафти - ESPO, який йде по нафтопроводу Східний Сибір - Тихий океан, поки не планується.

Зараз біржа акцентується тільки на запуск контракту на "Urals FOB Приморськ", запуск контракту на ESPO розглядається в перспективі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: