НБУ дозволив російським банкам докапіталізувати "дочки" в Україні

Четвер, 3 листопада 2016, 13:58

Національний банк України в оновленому порядку застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року дозволяє докапіталізацію "дочірніх" банків, які підпали під санкції.

Про це йдеться в повідомленні регулятора, відповідні зміни до постанови правління НБУ вступають в силу з 3 листопада,

Згідно з документом, НБУ забороняє банкам перераховувати кошти на рахунки подсанкційних осіб і на відкриті в підсанкціонихустановах власні рахунки українських банків, за винятком операцій з метою докапіталізації дочірніх банків, пише "Інтерфакс".

Як зазначає Нацбанк, це дозволить надати можливість капіталізації дочірніх банків подсанкційними банками для запобігання відходу з українського ринку, що, в свою чергу, може надати додаткове навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Реклама:

Крім того, документом передбачено продовження банкам, небанківським установам, операторам поштового зв'язку, які є платіжними організаціями платіжних систем і їх учасниками, реалізації механізму застосування санкцій до осіб, певним рішеннями РНБО, введеними в дію відповідними указами президента.

Як відомо, 18 жовтня Україна на рік продовжила санкції проти РФ. Санкційний список поповнили 335 фізичних і 167 юридичних осіб.

Найпомітнішим нововведенням стала заборона російських платіжних систем, через які в першому кварталі цього року в Україну було переведено 228 млн грн.

Детальніше про санкції читайте у матеріалі: Кому буде боляче: що необхідно знати про нові санкції проти Росії

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!