У Німеччині назвали найнадійніші автомобілі з пробігом

Четвер, 3 листопада 2016, 10:15

Найбільш надійними автомобілями з пробігом є люксовий позашляховик Mercedes GLK і спортивний Porsche 911 у варіантах кабріолет або двохдверне купе.

Про це повідомила німецька Асоціація технічного нагляду за підсумками вивчення результатів 9 млн техоглядів.

Загальна оцінка машин складалася залежно від середнього числа технічних недоліків протестованих моделей. В обох випадках цей показник перебував на рівні 2,1%.

При цьому у Mercedes GLK цей рівень був зафіксований після двох-трьох років використання пробігу близько 52 тисяч кілометрів, у Porsche 911 - за пробігу в 29 тисяч кілометрів.

Реклама:

Субкомпактний Mazda 2 є переможцем серед 6-7-річних автомобілів. При пробігу в 75 тисяч кілометрів коефіцієнт несправностей у нього становив 6,8%.

Також експерти TUV назвали Саксонію федеральною землею, в якій автомобілі обслуговувалися найкращим чином. На другому і третьому місцях розташувалися Баварія та Баден-Вюртемберг.

Focus Online висуває свою версію, пояснюючи причини лідерства Саксонії. Одна з причин, можливо, полягає в тому, що в часи НДР власники легковиків марки Wartburg і Trabant були змушені ремонтувати їх самостійно через складнощі з записом на техогляди.

Як наслідок, відповідальність автовласників та їх вміння за необхідності "зазирнути під капот" зростали. Відгомони цього, ймовірно, простежуються досі, висловлює припущення видання.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: