"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту повернулися до зростання після обвалу напередодні

Четвер, 3 листопада 2016, 10:04

Вартість нафти в четвер перейшла до зростання після падіння напередодні до рівнів кінця вересня.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Згідно з даними торгів, на 7:15 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,17% - до 47,41 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,90% - до 45,76 долара за барель.

За даними міністерства енергетики США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень зросли на 14,4 мільйона барелів - до 482,6 мільйона барелів. Аналітики вважали, що запаси за тиждень зростуть лише на 1,013 мільйона барелів.

Реклама:

Таке значне збільшення показника за тижневий період стало максимальним з 1982 року, пише агентство Блумберг. На цьому тлі вартість нафти марки Brent в середу опустилася нижче 47 доларів за барель вперше з 28 вересня, коли відбулася неофіційна зустріч країн ОПЕК і  тих, що не входять в картель.

Ціна нафти марки WTI впала нижче психологічної позначки в 45 доларів за барель також вперше з 28 вересня.

В кінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає. Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК 30 квітня в Відні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!