Українець зібрав більше мільйона на свій "колективний" комп'ютер

Вівторок, 29 листопада 2016, 19:44

Скандинавський IT-світ підірвав краудфандінговий проект "колективного" комп'ютера Eve V, на який всього за сім днів вдалося зібрати більше 1,1 млн доларів.

Про це пише AIN.

Видання повідомляє, що проектом займається стартап Eve-Tech, засновником і головним виконавчим директором якого є 22-річний виходець з України Костянтин Карачевцев.

У 17 років він покинув Маріуполь і переїхав до Фінляндії, щоб отримати тут вищу освіту, а незабаром заснував власний стартап, який не тільки б'є рекорди краудфандінга, але і вже привернув в партнери Intel і Microsoft.

Реклама:

Eve V- це гібрид планшета і ноутбука, який свого часу намагався створити Microsoft.

 


Володіючи компактністю мобільного пристрою, він обіцяє користувачеві продуктивність ноутбука.

Планшет обладнаний тачскріном, потужною батареєю, USB-портами різних конфігурацій, а також бездротовою клавіатурою і ручкою-стилусом.

Eve V називають колективним, тому що в створенні комп'ютера розробники враховували побажання понад 1000 осіб.

Вартість Eve V на Indiegogo стартує від 699 дол. Спочатку на проект за допомогою краудфандінга планувалося зібрати 75000 дол., проте бекере з США, Німеччини, Британії, Канади, Японії та Фінляндії вже перерахували на рахунок Eve V понад мільйон доларів.

Проект також привернув увагу гігантів ринку Intel і Microsoft.

У вересні поточного року Intel вклав в стартап шестизначну суму, а Microsoft став не тільки інвестором, але і партнером Eve-Tech - планшет буде працювати на його операційній системі Windows.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!