"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні також чекають на транш від МВФ до кінця року

Вівторок, 29 листопада 2016, 12:53

Міністерство фінансів розраховує, що Рада директорів МВФ в грудні збереться на засідання щодо оцінки виконання нашою країною програми EFF, затвердженої в березні 2015 року, і прийме рішення про виділення Києву четвертого кредитного траншу в розмірі 1,3 млрд доларів.

Про це УНІАН повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Ми розраховуємо, що засідання Ради директорів відбудеться до кінця року. Ми чекаємо і розраховуємо. Ми також розраховуємо отримати гроші до кінця року. Але нічого поганого не буде, якщо вони прийдуть вже в січні", - сказав міністр.

Він також повідомив, що представники Фонду задоволені проектом державного бюджету на 2017 рік і ходом обговорення інших питань, зокрема, пенсійної та земельної реформ.

Реклама:

"Бюджет вони бачили, у нас тут повне порозуміння, добра взаємодія. Вони їм задоволені. А що стосується пенсійного законопроекту - він напрацьовується", - сказав міністр.

Раніше Гонтарева допустила, що Україна може отримати наступний транш від МВФ до кінця 2016 року у разі, якщо держбюджет буде прийнятий Верховною Радою на початку грудня.

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з 3 по 17 листопада.

За результатами роботи місії МВФ закликав владу прийняти погоджений із програмою співробітництва держбюджет на 2017 рік.

Також місія повідомила, що українській владі потрібно більше часу для виконання поточного етапу програми співробітництва.

У вересні МВФ схвалив надання Україні траншу на 1 млрд доларів.

В оновленому меморандумі співробітництва Україна зобов'язалася перед МВФ провести земельну реформу й прийняти закон про поступове підвищення пенсійного віку громадян.

На початку жовтня Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель строком на 1 рік до 1 січня 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!