"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ: 12 банків із другої двадцятки потребують докапіталізації

Вівторок, 29 листопада 2016, 09:11

Заступник голови Національного банку Катерина Рожкова повідомила, що 12 банків з другої двацятки потребують збільшення капіталу.

Про це заступник голови НБУ заявила під час зустрічі з топ-менеджерами найбільших банків, передає прес-служба регулятора.

"Топ-20 банків виконали свої зобов’язання з докапіталізації, по одному банку така перевірка ще триває. З другої двадцятки банків 12 - ще потребують збільшення капіталу. Для цієї групи банків, згідно з домовленістю з МВФ, термін досягнення нульового рівня достатності капіталу продовжено на 1 місяць – до кінця 2016 року", - сказала Рожкова.

"З третьої групи, що нараховує 21 банк, 2 – не потребують докапіталізації, 8 - потребують довнесення капіталу лише для досягнення мінімального розміру статутного капіталу, 11 банкам необхідно докапіталізуватися на ту чи іншу суму. Наступний рік буде присвячено діагностиці невеликих банків", - зазначила вона.

Реклама:

Заступник голови НБУ нагадала банкірам про наближення дати набуття чинності постанови правління НБУ № 351, що дозволить забезпечити повну та своєчасну оцінку банками величини кредитного ризику.

Нагадаємо, крайній строк проведення докапіталізації встановлено на лютий 2017 року.

Раніше Міжнародний валютний фонд закликав українську владу сприяти зміцненню банківської системи за рахунок докапіталізації і зменшення зв'язаного кредитування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!