Золотовалютні резерви знизилися до 15,2 мільярда доларів

Понеділок, 28 листопада 2016, 18:21

Міжнародні резерви України на кінець листопада 2016 року становили 15,2 млрд доларів, тоді як на кінець жовтня вони становили 15,5 млрд доларів.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" співрозмовник в банківських колах з посиланням на інформацію голови НБУ Валерія Гонтаревої, яку вона озвучила під час зустрічі з представниками найбільших банків в понеділок.

За словами глави НБУ, нинішній прогноз валютних резервів - 17,5 млрд доларів на кінець року - буде переглянутий, так як Україна до кінця року не отримає четвертий транш за програмою EFF Міжнародного валютного фонду 1,3 млрд доларів.

"На планований раніше рівень не вдасться вийти, поки ситуація не критична, але в наступному році вона може стати загрозою для фінстабільності", - підкреслила Гонтарева.

Реклама:

Глава Центробанку нагадала, що Україна ще повинна виплатити в наступному році понад 1 млрд доларів МВФ і 1,6 млрд доларів за зовнішнім держборгом.

Раніше Гонтарева заявила, що Україна стоїть перед загрозою залишитися без підтримки міжнародних організацій.

Нагадаємо, в заяві Міжнародного валютного фонду за підсумками його роботи в Києві вказувалося, що Україні потрібен додатковий час для виконання поточного етапу програми розширеного фінансування.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в даний момент гострої необхідності в грошах Міжнародного валютного фонду немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: