У НКРЕ кажуть, що в платіжках за опалення немає помилок

Понеділок, 28 листопада 2016, 17:27

Застосування методики розрахунку тарифів за послуги з централізованого опалення за відсутності загальнобудинкових теплових лічильників не приводить до задвоєнь нарахування платежів та не несе в собі жодних методологічних помилок.

Про це йдеться у повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Застосування положень, зазначених у постанові Кабінету міністрів № 1037, не приводить до будь-яких задвоєнь нарахування платежів, не несе в собі жодних методологічних помилок та надасть можливість споживачам, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії, і у цьому опалювальному сезоні, наблизити виставлені нарахування до фактичних значень", - заявили у комісії.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман обурився помилками в платіжках, які призвели до завищених сум, і зажадав їх перерахувати. У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що його відомство перевірить, чи не були ці помилки допущені навмисне зі злим умислом.

Реклама:

У "Київенерго" також припустили, що завищені платіжки були помилкою.

При цьому заступник глави Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв заявив, що підстав для проведення перерахунку більшості платіжок за тепло, виставлених ПАТ "Київенерго" жителям столиці, немає.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: