"Укргазвидобування" хоче залучити до досліджень іноземців

Понеділок, 28 листопада 2016, 13:13

ПАТ "Укргазвидобування" просить Кабмін скасувати "Збірник розцінок на геодослідження і роботи в свердловинах на нафту і газ", щоб залучити до виконання досліджень провідні світові компанії.

Про це йдеться у зверненні голови "УГВ" Олега Прохоренка до віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика і міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

УГВ вважає, що такий захід дозволить створити конкурентне середовище у сфері промислово-геофізичних робіт в нафтових і газових свердловинах та залучити до їх виконання провідні світові компанії.

"Основним інструментом виявлення продуктивних горизонтів в свердловинах на нафту і газ є геофізичні дослідження. Від якості та інформативності цих досліджень залежить отримання промислових припливів вуглеводнів у свердловинах. При укладанні договорів із виконавцями робіт УГВ користується "Збірником розцінок…", хоча це документ старого зразка, який не передбачає використання обладнання закордонних виробників", – розповів Прохоренко.

Реклама:

За його словами, прив’язка вартості геофізичних робіт та послуг до цього збірника розцінок не дозволяє замовляти виконання робіт новітнім сучасним обладнанням і співпрацювати з провідними закордонними геофізичними підприємствами.

Натомість вітчизняні підприємства не можуть у повній мірі вирішувати поставлені задачі через застаріле обладнання. В результаті це може негативно вплинути на виконання програми "20/20", яка передбачає збільшення видобутку газу.

"Скасування збірника розцінок позитивно вплине на якість та інформативність промислово-геофізичних робіт, що дозволить наростити обсяги видобутку вуглеводнів в Україні", – додав Прохоренко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: