Фонд гарантування продовжив виплати вкладникам "Фінанси та Кредит"

Понеділок, 28 листопада 2016, 10:18

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 28 листопада 2016 року продовжує виплати коштів вкладникам ПАТ "Банк "Фінанси та кредит".

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Як зазначається, для отримання коштів вкладники "Банк "Фінанси та кредит" з 28 листопада 2016 року до 10 січня 2017 року включно можуть звертатись до установ банку-агенту Фонду: ПАТ "Південний".

"Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам необхідно звернутись до установ банку-агенту та пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Виплати відшкодувань вкладникам здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше, правоохоронні органи проводили слідчі дії в центральному столичному офісі визнаного неплатоспроможним банку "Фінанси і Кредит", а також ще в одному його офісі на вулиці Хрещатик.

Банк "Фінанси та Кредит" заснований в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

У зв'язку з невиконанням задекларованих заходів щодо поліпшення ліквідності і відсутністю достатніх дій з боку власника банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв'язку з невідповідністю вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ, регулятор відніс банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних з 17 вересня 2015 року.

17 грудня НБУ ухвалив постанову про відкликання у нього банківської ліцензії та ліквідації.

Нацбанк заявляв про намір відсудити у Жеваго заставу рефінансування "Фінанси та Кредит", яким стало особисте фінансове поручительство в розмірі 1,45 млрд грн.

Крім того, з реєстру судових рішень з посиланням на повідомлення Святошинського управління поліції відомо, що 11 травня цього року внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.190 ч.1 Кримінального кодексу (шахрайство), за фактом вчинення посадовими особами банку і його власником шахрайських дій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: