Порошенко підписав закон про реструктуризацію боргів ТКЕ

П'ятниця, 25 листопада 2016, 18:47

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо реструктуризації заборгованості теплопостачальних і теплогенеруючих підприємств за спожиті енергоносії.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 3 листопада.

Законом передбачено врегулювання кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики, водопостачання, водовідведення за газ та електроенергію шляхом проведення взаєморозрахунків та реструктуризації.

Реклама:

Документ передбачає створення реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості. З моменту включення підприємства до такого реєстру буде знято арешт з його рахунків.

Реалізація закону повинна сприяти поліпшенню фінансового становища підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення України та запобіганню їх банкрутству.

Врегулювання заборгованості буде здійснюватися в два етапи.

Перший етап — проведення централізованих взаєморозрахунків за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, постачання холодної води.

Другий етап — реструктуризація кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики за природний газ, використаний до 1 липня 2016 року для виробництва теплової енергії, послуг з опалення та постачання гарячої води.

Також, відповідно до документу, списанню підлягають неустойки (штрафи, пені), проценти річні, інфляційні нарахуванння.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!