Україна і ЄБРР домовилися про підготовку "Ощадбанку" до приватизації

П'ятниця, 25 листопада 2016, 13:01

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Уряд України домовилися про підготовку "Ощадбанку" до часткової приватизації в 2018 році.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР, передають Українські Новини.

Як зазначається, меморандум про взаєморозуміння, підписаний міністром фінансів Олександром Данилюком і керуючим директором ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсисом Маліжем, передбачає надання "Ощадбанку" підтримки в розробці і впровадженні комплексної програми трансформації з метою його комерціалізації та підготовки до часткової приватизації в 2018 році.

 

У контексті цієї співпраці ЄБРР також може в майбутньому інвестувати кошти в акціонерний капітал "Ощадбанку" за умови досягнення останнім ключових цілей процесу трансформації, які визначені в Меморандумі.

Реклама:

"Це стратегічне партнерство передбачає реалізацію конкретних заходів, спрямованих на підтримку подальшої комерціалізації "Ощадбанку", вдосконалення його корпоративного управління і передачу банківських ноу-хау", - йдеться у повідомленні.

Крім того, для реалізації цих заходів буде використовуватися технічна допомога, яка фінансується зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР.

В якості першого кроку ЄБРР включить "Ощадбанк" в свою Програму сприяння розвитку торгівлі з можливістю надання гарантій на суму до 50 млн євро для підтримки українських експортерів і імпортерів.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції і розвитку вирішив виділити "Ощадбанку" 50 млн євро в рамках договору про сприяння торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: