Україна та Угорщина домовилися про будівництво автостради

Четвер, 24 листопада 2016, 20:12

Україна і Угорщина планують побудувати автостраду до спільного кордону до 2020 року та опрацювати введення спільного прикордонного контролю.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Повідомляється, що під час зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном український прем'єр Володимир Гройсман висунув пропозицію провести чергове засідання комісії з питань транскордонного та прикордонного співробітництва.

"Прем'єр-міністри України та Угорщини також пообіцяли та взяли на себе обов'язок до 2020 року побудувати автостраду до угорсько-українського кордону", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За пропозицією Гройсмана сторони домовилися доручити міністрам закордонних справ двох країн спільно з керівниками прикордонних та митних служб опрацювати питання щодо запровадження спільного прикордонного контролю та можливість покращення роботи існуючих КПП.

Окрім того, Гройсман подякував прем'єр-міністру Угорщини за надання Україні кредиту в 50 млн євро на розбудову прикордонної інфраструктури.

Повідомляється, що Гройсман та Орбан домовилися, що уряди обох країн найближчим часом сформують і узгодять календарний план реалізації пріоритетних проектів між двома країнами і одразу розпочнуть його реалізацію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!