"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування просить ГПУ перевірити його діяльність

Четвер, 24 листопада 2016, 19:09

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Генеральної прокуратури та НАБУ з пропозицією провести перевірку законності оцінки та реалізації активів неплатоспроможних банків.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Як зазначається, Фонд неодноразово повідомляв, що за результатами проведених перевірок та аудиту Фондом до правоохоронних органів упродовж 2014-2016 років подано 3346 заяв про вчинення кримінальних правопорушень у банківській сфері на суму збитків понад 281 млрд грн.

Метою цих звернень, зокрема, була вимога перевірити факти постановлення суддями завідомо неправосудних рішень, у тому числі щодо випадків із виведення активів неплатоспроможних банків власниками та пов’язаними з банком особами, йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Хто б і скільки не спекулював на цифрах щодо балансової та оціночної вартості активів неплатоспроможних банків, мушу підкреслити, що реальна їхня ціна визначиться виключно за результатами публічного аукціону. Розуміючи це, ми провели колосальну роботу в напрямку забезпечення максимальної прозорості та відкритості процесу продажу цих активів. Фонд спільно з командою Прозорро та "Тransparency International Україна" зуміли за кілька місяців пройти шлях від проекту до реальних аукціонів", – сказав директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін.

Крім того, за його словами, відповідно до політики продажу Фонду, початкова ціна реалізації на перших відкритих торгах (аукціоні) не може бути нижчою за оціночну вартість, яка визначається незалежними суб’єктами оціночної діяльності, та оприлюднюється на сайті Фонду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!