"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Офіційна заява банку "Український капітал"

Четвер, 24 листопада 2016, 17:57
 

Проти банку "Український капітал" розгорнуто брудну інформаційну кампанію в ЗМІ

Проти банку "Український капітал" була реалізована брудна інформаційна кампанія з метою його дискредитувати і очорнити репутацію.

Всі звинувачення не підтверджені реальними фактами, а є міксом відвертої брехні та напівправди. Це спроба маніпуляції громадською думкою.

"Український капітал" є стабільним і надійним. Це підтверджують показники його діяльності, які публікуються у відкритих джерелах. Банк має великий запас ліквідності. "Український капітал" розміщує грошові кошти в державні облігації Міністерства Фінансів України на постійній основі. Сума вкладень знаходиться на рівні близько 100 млн. грн.

Реклама:

"Український капітал" не потребує рефінансування від НБУ. На тлі загальної нестабільності на ринку, банк за 2015 і 2016 роки жодного разу не отримував рефінансування від Нацбанку. Більше того - за ним не звертався. Зараз він також не потребує рефінансування і відповідні заявки в НБУ не подавав.

Протягом року банк веде прибуткову діяльність. Прибуток за 10 місяців 2016 року склав 2,3 млн. грн.

"Український капітал" повністю і на постійній основі дотримується всіх економічних нормативів, встановлених НБУ.

Також стабільність банку підтверджується звітом незалежного рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг". 21 листопада 2016 року рейтинговий комітет цього агентства прийняв рішення про оновлення кредитного рейтингу банку "Український Капітал" за національною шкалою на рівні uaA-. Банк характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками.

Невідома тільки мета цієї атаки: чи нанести репутаційну шкоду банку, чи замовники ставлять перед собою мету в цілому ще більше дестабілізувати і без того непросту ситуацію у фінансово-банківському секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!