"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 23 листопада 2016, 19:30

День дерегуляції на 367 постанов, нові правила врегулювання по "автоцивілці" і дорога до кордону з Угорщиною - головне за 23 листопада.

Наш текст дня про пряме врегулювання за "автоцивілкою":

З 1 грудня змінюються правила врегулювання страхових подій. Потерпілі зможуть звертатися за відшкодуванням не в страхову компанію винуватця ДТП, як зараз, а до свого страховика.

Ще ми вирешіли відповісти на важливе питання: чи є життя, після закриття Ex.ua і Fs.to. У своїй колонці засновник Divan.TV Андрій Колодюк каже що є.

Реклама:

***

День дерегуляції: Кабмін скасував 367 постанов та нормативних актів, які обмежують діяльність бізнесу в Україні.

"Коли ми формували цей підхід, я сказав, що ми будемо все пачками скасовувати, а якщо якесь міністерство хоче якусь регуляцію залишити, то можливість заявити про це є", – заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.Водночас Гройсман зазначив, що багато норм були запроваджені за часів Радянського союзу, і діють донині:

"Багато безглуздих речей записано в різних наших правових актах", – сказав він.

***

"Укравтодор" побудує дорогу до кордону з Угорщиною

Відповідне рішення ухвалено після спільного з угорською стороною огляду інфраструктури на українсько-угорському кордоні.

"Це допоможе поєднати дві дороги першої категорії, значно покращить транспортне сполучення між Україною і Європою, оскільки на сьогодні на українсько-угорському кордоні пропускати вантажний транспорт до Угорщини та інших країн ЄС здатний тільки міжнародний пункт "Тиса - Чоп - Захонь", - наголошується в повідомленні "Укравтодору".

***

Україна за 600 мільйонів модернізує танки Пакистану

Відповідний Меморандум про співробітництво підписали генеральний директор Державної компанії "Укрспецекспорт" Павло Букін та голова правління підприємства важкої промисловості HIT TAXILA генерал-лейтенант Ваджит Саїд Хусейн.

"Домовленості стосуються технічного обслуговування та модернізації танків. Як наслідок, українські підприємства військово-промислового комплексу отримають замовлення на суму понад 600 млн доларів", - йдеться у повідомленні Міноборони.

***

Порошенко схвалив закон, який зберігає його вплив на НКРЕ

Згідно з законом, члени НКРЕ затверджуються президентом на підставі рішення Номінаційної комісії.

Номінаційна комісія складається з п'ятьох членів, двох повинен визначати президент, ще двох - Верховна Рада (по одному від комітетів ПЕК і ЖКГ) і одного - Кабмін (за поданням міністра енергетики).

Як писав у колонці на ЕП народний депутат Олексій Рябчин, при такій формулі більшість в Номінаційній комісії буде саме у президента.

До складу регулятора будуть входити сім членів, у тому числі голова. Вони будуть призначатися на 6 років без права обіймати посаду більше 2 строків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!