"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відмовив в арешті російського банкіра, розшукуваного Інтерполом

Середа, 23 листопада 2016, 18:47

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в середу відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про тимчасовий арешт колишнього голови ради директорів ВАТ "Національний банк "Траст" (РФ) Іллі Юрова.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Київської області.

"Сьогодні було засідання суду. У клопотанні про тимчасовий арешт відмовлено", - сказали в прес-службі, зазначивши, що прокуратура оскаржить це рішення суду.

Як повідомлялося, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску "Київ" 20 листопада затримали в аеропорту "Бориспіль" екс-голову ради директорів ВАТ "Національний банк "Траст" Юрова, який перебуває в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу за запитом правоохоронців РФ.

Реклама:

Він числиться у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу за вчинення злочину, пов'язаного з шахрайством з фінансовими ресурсами. Того ж дня Юрова передали представникам Бориспільського відділу Національної поліції.

За даними ЗМІ, Юров 20 листопада прилетів з Лондона до Києва в особистих справах. На паспортному контролі в аеропорту він пред'явив паспорт громадянина Республіки Кіпр.

За даними російського "Інтерфаксу", банк "Траст" проходить санацію з 22 грудня 2014 року. Інвестором в рамках процедури фінансового оздоровлення став банк "ФК Открытие".

Для реалізації процедури санації Агентство зі страхування вкладів надало "Трасту" 129 млрд рублів за пільговою ставкою на закриття "дірки" в капіталі.

Згодом ЦБ РФ виявив ознаки виведення активів з "Траст", і в квітні МВС порушило кримінальну справу про шахрайство відносно ряду осіб з числа колишнього керівництва і співробітників банку "Траст".

У грудні 2015 року Тверський суд Москви санкціонував заочний арешт трьох колишніх керівників банку "Траст", обвинувачених у справі про розкрадання коштів в особливо великому розмірі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: