"Укравтодор" побудує дорогу до кордону з Угорщиною

Середа, 23 листопада 2016, 16:12

"Укравтодор" має намір побудувати нову дорогу, яка з'єднає трасу М-06 Київ-Чоп з угорською М-3 Будапешт–Ньїредьгаза.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомили у прес-службі агентства в середу.

Відповідне рішення ухвалено після спільного з угорською стороною огляду інфраструктури на українсько-угорському кордоні.

"Це допоможе поєднати дві дороги першої категорії, значно покращить транспортне сполучення між Україною і Європою, оскільки на сьогодні на українсько-угорському кордоні пропускати вантажний транспорт до Угорщини та інших країн ЄС здатний тільки міжнародний пункт "Тиса - Чоп - Захонь", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Крім того, розглядають два варіанти можливого транспортного сполучення. Перший - реконструкція та розширення вже існуючого пропускного пункту "Лужанка", траса на підході до якого пролягає через щільно забудовані вулиці Берегово і нині працює виключно для легкового транспорту, другий - будівництво нового КПП біля населеного пункту Дийда.

"Наразі на території Угорщини спорудження автомагістралі М-3 майже наблизилася до кордону з Україною. Для подальшого продовження робіт угорська сторона погоджує терміни, щоб синхронізувати будівництво підходів до перетину на спільному кордоні", - відзначають в "Укравтодорі".

Окремо тривають переговори про будівництво нового пропускного пункту "Надьогодош - Велика Паладь", який може суттєво спростити перетин кордону для легкового та вантажного транспорту

"Угорська сторона попередньо погоджується профінансувати будівництво нового прикордонного пункту, адже це взаємовигідні умови. Він економічно важливий для обох сторін", - зазначив радник керівника "Укравтодору" Олександр Кава, якого цитує прес-служба.

Нагадаємо, 19 жовтня колишній міністр транспорту і водного господарства Польщі Славомір Новак став в.о. голови "Укравтодору".

Раніше ЕП зібрала найголовніше про нового главу "Укравтодору", про його політичну кар'єру, транспортні досягнення і корупційні скандали, які викреслили ім'я Славоміра Новака з політичного життя Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: