"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla переключила острів в Тихому океані на сонячні батареї

Середа, 23 листопада 2016, 10:55

Tesla Motors оголосила про переключення острова в Американському Самоа (територія США в південній частині Тихого океану) на сонячні батареї.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці в Twitter, пише РБК.

"Острів в Американському Самоа переведений майже на 100% забезпечення сонячною енергією завдяки більш ніж 5,3 тис. сонячних панелей і 60 акумуляторів Tesla", - йдеться в повідомленні.

Мережа сонячних панелей і батарей для зберігання енергії, які забезпечують майже 100% потреб острова Тау за рахунок сонячної енергії, була побудована протягом року, говориться в блозі SolarCity.

Реклама:

Населення острова становить близько 600 осіб.

Нова мережа сонячних панелей і батарей для зберігання енергії дозволить острову економити 109,5 тис. галонів (близько 414 тис. л) дизельного палива щорічно, повідомляється в блозі.

У червні цього року компанія Tesla Motors запропонувала викупити американську енергетичну компанію SolarCity за ціною від 26,5 дол. до 28,5 за акцію.

Мета даної угоди - інтеграція продукції обох компаній.

Як зазначав глава американського виробника електромобілів Ілон Маск, багато клієнтів Tesla часто цікавляться сонячною енергією.

Після злиття компаній в магазині Tesla з'являться батареї для сонячних моделей. Крім того, об'єднання SolarCity і Tesla допоможе скоротити витрати на 150 млн дол. в перший рік спільної роботи, впевнений Маск.

Акціонери Tesla Motors схвалили операцію з придбання SolarCity 18 листопада.

Про це повідомляв Reuters з посиланням на Ілона Маска. Агентство уточнює, що покупка енергетичної компанії обійдеться Tesla в 2 млрд дол.

Компанія SolarCity існує з 2006 року. Вона займається проектуванням і установкою сонячних енергосистем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!