"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін: З 1 січня 2017 року з Україною буде легше вести бізнес

Середа, 23 листопада 2016, 09:22

З 1 січня 2017 року Україна приєднається до плану ОЕСР з протидії розмивання податкової бази (план BEPS).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба міністерства фінансів України.

"Трохи хороших новин з Парижа: з 1 січня 2017 року з Україною буде легше вести бізнес, адже ми приєднуємося до Плану BEPS по боротьбі з ухиленням від оподаткування, розроблений Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, міністр фінансів Олександр Данилюк передав офіційного листа генеральному секретарю ОЕСР Хосе Анхель Гурріа в Парижі, що є підтвердженням того, що Україна приєдналася до Плану BEPS (Base erosion and Profit Shifting) з 1 січня 2017 року.

Реклама:
 

Як зазначається, міністр розповів про можливості для інших країн, які відкриваються з приєднанням України до BEPS і роботою з поліпшення інвестиційного клімату.

"Сьогодні існує багато зловживань, пов'язаних з тим, що в різних країнах правила оподаткування відрізняються. Це призводить до недобросовісної конкуренції та недоотримання податків. План BEPS - це єдині правила гри, які допомагають боротися зі спекуляціями, а також створюють рівні умови для всіх гравців", - йдеться у повідомленні.

"Приєднання України до BEPS є позитивним сигналом для інвесторів. Це буде стимулювати міжнародну торгівлю і сприяти зростанню нашої економіки", - запевняють в міністерстві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: