"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає в очікуванні новин від ОПЕК

Середа, 23 листопада 2016, 09:04

Світові ціни на нафту незначно знижуються в очікуванні подальших новин від ОПЕК щодо заморозки видобутку "чорного золота".

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.44 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,18% - до 49,03 долара за барель.

Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,17% - до 47,95 долара за барель.

Реклама:

У вівторок у Відні завершилась дводенна зустріч експертної групи ОПЕК, що зібралася для обговорення деталей домовленостей про обмеження видобутку "чорного золота".

Експерти картелю за підсумками зустрічі підготували заключний пакет пропозицій для обговорення і затвердження його на майбутній 30 листопада черговій зустрічі міністрів держав-членів організації.

Джерела агентства Рейтер повідомляли, що на зустрічі у Відні на наступному тижні ОПЕК обговорить можливість скорочення видобутку нафти на 4-4,5% для всіх країн картелю, за винятком Лівії і Нігерії.

"Шанси ОПЕК на укладення угоди продовжують рости, але ризики залишаються відчутними. Прогноз за цінами на нафту... залежить від (підсумків) майбутньої зустрічі", - наводить газета The Wall Street Journal слова аналітика Citigroup.

В кінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає.

Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК 30 квітня в Відні. Організація розраховує на приєднання до заходів щодо стабілізації ринку і ряду інших нафтовидобувних країн - насамперед, Росії.

Стримують здешевлення нафти дані Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів "чорного золота" в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: