З початку року "ОГХК" отримала 666 мільйонів гривень прибутку

Вівторок, 22 листопада 2016, 14:14

За підсумками січня-вересня 2016 року державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" отримало чистий прибуток у розмірі 665,9 млн гривень, що в 2,8 рази перевищує торішній рівень.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Згідно з повідомлення, чистий дохід компанії в цей період також збільшився на 65% з 1,167 млрд гривень до 1,923 млрд гривень.

"У січні-вересні ДП "ОГХК" реалізувало близько 430 тисяч тонн продукції проти 280 тисяч  в аналогічному періоді 2015 року. Продано 222 тисяч тонн ільменіту, понад 42 тисяч тонн рутилу та більше ніж 21 тисячі тонн циркону", - наголошується у прес-релізі.

Реклама:

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" почало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд вирішив передати йому в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко звинуватив ОГХК в невигідності продажу продукції австрійській компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG.

За його словами, директор і акціонер Bollwerk Вольфганг Айбергер є також керівником компанії Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, через яку Східний ГЗК закуповував урановий концентрат в Казахстані.

Лещенко стверджує, що Bollwerk є "прокладкою" і пов'язана з тоді ще народним депутатом від прем'єрської фракції "Народний фронт" Миколою Мартиненком.

Останній заперечував це, визнаючи лише, що знайомий з керівником ОГХК Русланом Журіло з 2006 або 2007 року, коли той був заступником директора Східного ГЗК.

При цьому в ОГХК заявиви, що продаж продукції австрійської Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG пояснюється наданням передоплати і складною ситуацією на ринках збуту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: