Mail.ru припиняє доставляти трафік в Україну

Вівторок, 22 листопада 2016, 13:47

Російський інтернет-гігант Mail.ru припиняє доставляти трафік в точки обміну трафіком в Україні.

Про це ЛІГА.net стало відомо відразу від декількох гравців ринку.

Як повідомив редакції директор з розвитку української точки з обміну трафіком UA-IX (УкрМото) Михайло Половинка, Mail.ru надіслала їм повідомлення, згідно з яким група компаній припиняє доставку трафіку в Україну з 20 грудня.

"За їх словами, транспорт в Україну їм дорого", - уточнив Половинка причину відключення від UA-IX.

Реклама:

Аналогічний лист прийшов і в точку обміну Giganet.UA, яка попередила інших учасників обміну трафіком про вихід Mail.ru: "Шановні учасники Giganet.UA! На прохання компанії Mail.ru сповіщаємо Вас, що компанія Mail.ru перестає доставляти свій трафік в Україну . Відповідно, з 20.12.2016 їх анонсів не буде в Giganet.UA. Прохання спланувати міграцію свого трафіку".

За приблизними підрахунками Половинки, відключення від українських точок обміну трафіком допоможе Mail.ru економити на доставці трафіку приблизно 50 тисяч євро на місяць.

При цьому альтернативні з’єднання з Mail.ru, за яке група нічого не платить, збережуться.

Ще один співрозмовник редакції не виключає політичних причин: "Mail.ru могли просто сказати: геть із точок України". Щоб не чекати такого повороту, холдинг міг самостійно прийняти рішення, пояснивши його необхідністю економії на трафіку, пише видання.

Як відомо, раніше силовики заявили про закриття ресурсу Fs.to через порушення авторських і суміжних прав. Також закрився український ресурс-файлообмінник EX.UA.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: