"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Антонов" оскаржить рішення російського суду про стягнення 72 мільйонів

Вівторок, 22 листопада 2016, 12:31

Державне підприємство "Антонов" готує оскарження на рішення Арбітражного суду Москви про стягнення 180,3 млн рублів (72,2 млн грн) неустойки на користь Міністерства оборони РФ.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі ДП.

Коментуючи рішення, прийняте судом 18 листопада, в прес-службі ДП "Антонов" уточнили, що воно стосується проекту створення військово-транспортного літака Ан-70, який реалізовувався в минулому Україною і Росією.

"Міністерство оборони РФ звернулося в Арбітражний суд міста Москва з позовом до ДП "Антонов" про стягнення 753,3 млн рублів неустойки за прострочення виконання зобов'язань з проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення військово-транспортного літака Ан-70", - пояснив співрозмовник агентства.

Реклама:

"18 листопада 2016 року була оголошена резолютивна частина рішення суду, згідно з якою позов був задоволений частково, в розмірі 180,3 млн рублів", - повідомив він, зазначивши: "В даний час питання оскарження даного рішення опрацьовується фахівцями юруправління "Антонова".

При цьому співрозмовник агентства додав, що додаткові коментарі можуть бути надані лише після отримання ДП "Антонов" повного тексту рішення суду.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки. З квітня 2015 року за рішенням уряду країни входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Україна в 2014 році припинила експорт в РФ товарів військового та подвійного призначення в зв'язку з російською агресією і анексією Криму. Заборона на ВТС з Росією, включаючи поставки продукції подвійного призначення, введений в червні 2014 року.

Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: