Трамп збирається вийти з угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство

Вівторок, 22 листопада 2016, 09:48

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що одним з його перших кроків на посаді буде вихід з угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство.

Про це він заявив у своєму відеозверненні до американського народу.

Трамп заявив, що головним пріоритетом для його діяльності на посаді стане принцип "США в першу чергу".

Так, у сфері торгівлі першим його кроком стане вихід з угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство, натомість новий президент США заявляє про намір укласти "чесні двосторонні угоди".

Реклама:

"Я збираюся надіслати повідомлення про намір вийти з Транс-Тихоокеанського партнерства – потенційної катастрофи для нашої країни. Замість неї ми будемо вести переговори про чесні двосторонні торгові угоди, які повернуть робочі місця і виробництво назад в Америку", – відзначив Трамп.

Японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе вже прокоменутва слова Трампа і заявив, що вихід США з угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство (ТРР) порушує баланс, і угода втрачає сенс.

"Угода про ТРР без Сполучених Штатів немає сенсу", - сказав Абе журналістам у Буенос-Айресі, повідомляє Reuters.

Раніше повідомлялося, що новий президент США Дональд Трамп у своєму відеозверненні до народу оголосив про свої плани на перші 100 днів президентства.

Транстихоокеанське партнерство (Trans-Pacific Partnership, TPP) - міжнародна торгово-економічна організація, головною метою якої є створення зони вільної торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Організація була створена на основі розробленої торгової угоди між її учасниками. Про досягнення угоди мі 12 країнами було оголошено 12 жовтня 2015 року.

Сторонами угоди на сьогодні є: Австралія, Бруней, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, Чилі, США, В'єтнам, Японія.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: