Ціна на нафту Brent наближається до 50 доларів на новинах з ОПЕК

Вівторок, 22 листопада 2016, 09:02

Зростаюча впевненість ринку в тому, що країни ОПЕК 30 листопада зможуть домовитися про зниження видобутку, підняла у вівторок ціни на нафту до максимуму за останній місяць.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 подорожчали на 1,1% - до 49,44 долара за барель. У понеділок Brent зросла в ціні на 4,4%, до 48,90 долара.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу піднялися на 1,1% - до 48,78 долара за барель. Напередодні контракти подорожчали на 3,9%, до 47,49 долара, максимуму з 28 жовтня.

Реклама:

У Відні йдуть консультації між країнами-членами ОПЕК, обговорюються квоти окремих країн на видобуток в рамках спільної угоди.

При цьому про готовність прийти до компромісу говорять також Іран і Ірак, два найбільш незговірливих члена ОПЕК. Росія також підтверджує свою готовність підтримати зусилля ОПЕК.

Аналітики Goldman Sachs констатували в понеділок, що ймовірність угоди зросла, вона призведе до зникнення надлишку нафти на ринку до середини майбутнього року.

Bank of America Merrill Lynch також оцінює шанси на досягнення угоди про зниження видобутку як високі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!