ЄС додатково виділив 54 мільйони євро на реформи в Україні

Понеділок, 21 листопада 2016, 19:12

Європейський Союз додатково виділив 54 млн євро на впровадження реформ в Україні.

Про це повідомили у Представництві Європейського Союзу в Україні.

"Європейський Союз оголосив про переказ трьох траншів для підтримки реформ у сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації в Україні, загальна сума яких становить 54 мільйони євро", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ЄС переказав перший транш у розмірі 23 млн євро на впровадження програми "Бюджетна підтримка регіональної політики України". Ця програма, загальні витрати на впровадження якої становлять 55 млн євро, передбачає додаткове фінансування реформ у сфері регіональної політики та децентралізації відповідно до стратегії регіонального розвитку України.

Реклама:

Крім того, Євросоюз переказав останній транш у розмірі 25,9 млн євро відповідно до програми підтримки у впровадженні стратегії у транспортному секторі України.

"Впровадження національної стратегії у транспортному секторі позитивно вплинуло на простих українців – ми маємо на увазі розширення обсягів прав пасажирів, безпеку дорожнього руху, краще сполучення між сусідніми країнами, а також на економіку України в цілому", – пояснив глава Представництва ЄС Хюг Мінгареллі.

"ЄС профінансував програму бюджетної підтримки сектору, що сприяло досягненню цих пріоритетів і забезпечило більшу відповідність усього сектору умовам Угоди про асоціацію", – сказав він.

Третій траншу розмірі 5,14 млн євро було переказано для сприяння торгівлі продукцією між двома партнерами.

"Це фактично четвертий транш у межах програми ЄС "Підтримка взаємної торгівлі шляхом усунення технічних перешкод для торгівлі між Україною та Європейським Союзом", впровадженої у період з 2010 до 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!