РФ може скасувати заборону на ввезення рибопродукції з Латвії

Понеділок, 21 листопада 2016, 16:43

Продовольчо-ветеринарна служба Латвії (ПВС) отримала від Россільгоспнагляду підтвердження, що можливість скасування заборони на латвійські рибні продукти розглядається.

Про це заявила керівник відділу громадських відносин ПВС Ілзе Мейстере, передає портал Delfi.

Підтвердження було отримано в телефонній розмові, але, як заявили представники Россільгоспнагляду, остаточне рішення буде прийнято після того, як буде завершено доповідь про перевірки на латвійських рибопереробних підприємствах, сказала Мейстера.

Вона додала, що підготовка доповіді займе ще кілька тижнів, а потім Россільгоспнагляд повідомить ПВС про результати інспекції, прийняте рішення і подальші дії.

Реклама:

Раніше помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко в кулуарах Всесвітнього зернового форуму повідомив журналістам, що Россільгоспнагляд може дозволити поставки шпрот в Росію з Латвії та Естонії після Нового року.

Росспоживнагляд з 1 серпня 2015 року призупинив ввезення на територію РФ рибних консервів, вироблених на п'яти латвійських підприємствах.

Россільгоспнагляд заявив, що при неодноразових дослідженнях консервованої продукції цих підприємств були виявлені порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: