"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР підготує "Ощадбанк" до приватизації

Понеділок, 21 листопада 2016, 12:27

Кабмін, ЄБРР і "Ощадбанк" планують в найближчі тижні підписати Меморандум порозуміння між урядом України, "Ощадбанком" і ЄБРР щодо підтримки реформи банку і його підготовки до приватизації.

Про це пише FinClub.

У тексті проекту меморандуму зазначено, що "ЄБРР розгляне в майбутньому покупку міноритарного пакету акцій банку шляхом входження в капітал через купівлю акцій додаткової емісії в рамках процесу попередньої приватизації".

Йдеться про продаж за участю "шанованих незалежних інвестиційних радників" на конкурсі до середини 2018 року "мінімум 20% акцій "Ощадбанку" шановному сторонньому інвесторові". Радників для подальшої приватизації знайдуть до кінця 2020 року, а продадуть банк - до 2022 року.

Реклама:

При цьому ЄБРР перебирає зобов'язання по покупці частки: установа лише обіцяє в 2018 році оцінити прогрес в підготовці до приватизації і "розглянути питання покупки міноритарного пакета акцій".

Це станеться, тільки якщо "Ощадбанк" досягне попередньо узгоджених цільових показників і тільки "за наявності чітких письмових зобов'язань уряду повністю приватизувати "Ощадбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!